Hepsiburada, Türkiye’de online alışverişi başlatan ve bugün bakıldığında Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi konumunda olan bir platform. Platformun en önemli özelliği sadece kendisine ait ürünleri satmıyor olmasıdır. Üretici, mağaza sahibi ya da aracılık yapanlar hepsiburada mağazası açarak satışlarını gerçekleştirebilmektedir. Biz bu makalemizde hepsiburada mağaza nasıl açılır? Bu konu hakkında bilgileri verelim istedik.
Hepsiburada mağaza açmak için yapmanız gereken KURUMSAL alanındaki Satıcı Ol sekmesine tıklamak olmalıdır. Bu işlem sonrasında ekrana gelecek olan 3 farklı formatta mağaza seçeneği olacak. Bunlar Standart, Kadın Girişimci ve HepsiTürkiye şeklindedir.
Bunlardan bir tanesini seçmeniz gerekiyor.
Mağaza adınızı ve Hepsiburada ya girişinizde kullanacağınız şifreyi belirlemeniz gerekiyor. Burada şirket yetkilisinin kişisel bilgilerini girmelisiniz.
Bu işlem esnasında vergi yükümlülüğünüz gibi farklı detayları sisteme girmeniz gerekiyor. Gerekli olan belgelerin yüklenmesinin ardından banka hesap bilgilerinizi eklemelisiniz. Bu sayede satışını yaptığınız ürünlerin paraları hepsiburada tarafından bu hesaba yatırılıyor.
Gerekli olan bilgilerinizi sisteme girdikten sonra artık portal üzerinden mağaza açma işlemi başvurusunu tamamlamış oluyorsunuz. Mağazanızın onaylanma süresi yoğunluğa göre değişmektedir. Tüm bu işlemlerle ilgili sorun yaşamak istemiyorsanız bu alanda hizmet veren profesyonel firmalardan destek alabilirsiniz.
Hepsiburada’da Satış Yapmak ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Hepsiburada’da satış yapabilmek için ne gerekiyor?
Hepsiburada’da satış yapabilmeniz için öncelikli olarak vergi levhanızın olması gerekiyor. Ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi ve sözleşme belgesi gibi evraklar olmalı.
Hepsiburada komisyon oranları ne kadar?
Hepsiburada’da satış yapabilmeniz için farklı komisyon oranları sunuluyor. Ortalama olarak % 5 ile % 25 arasında komisyon oranları alınır.
Hepsiburada’da mağaza açmak ücretli mi?
Hepsiburada’da mağaza açmak ücretsizdir.